Kategoriler
Boşanma Dava Dilekçesi

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ

  1. Davacı ……………… ile Davalı ………………… arasında TMK 166/3 maddesi uyarınca anlaşmalı olarak boşanma konusunda iş bu protokol hazırlanmıştır.
  2. Taraflar anlaşmalı olarak boşanma konusunda uzlaşmışlardır.
  3. ………….. doğumlu müşterek çocuk ……………… ve ………. doğumlu müşterek çocuk ……………….. velayetleri davalı anneye verilecektir. Müşterek çocuklar ile baba arasında ;
    1. Her ayın 1 ve 3. Hafta cumartesi sabah 10:00 Pazar akşam saat: 18:00 ‘e kadar,
    2. Dini bayramların ikinci günü sabah saat 10:00’dan üçüncü günü akşam saat 17:00’ye kadar,
    3. Eğitim dönemi yarı yıl tatillerinin ilk haftası cumartesi günü sabah 9:00’dan takip eden Cuma günü akşam 17:00’ye kadar,
    4. Her yıl 1 temmuz sabah 09:00’dan, 30 Temmuz akşam saat 17:00’ye kadar,
    5. Her yıl babalar günü sabah saat 10:00’dan akşam saat 20:00 ‘ye kadar ,
    6. Tekli yıllardaki yılbaşılar da 31 Aralık akşamı saat 17:00’de alınıp ertesi gün saat 15:00’de teslim edilmek,
    7. Tekli yıllarda müşterek çocuğun doğum gününde saat 10:00’da alınıp ertesi günü saat 17:00’de teslim edilmek,
    8. Tekli yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda saat 09:00’da alınıp, aynı gün akşam 17:00’de teslim edilmek şeklinde şahsi ilişki kurulacaktır.
  4. Boşanma kararı kesinleştikten sonra müşterek çocuklar …….. ve ………… için aylık 500,00’er TL iştirak nafakası davacı baba tarafından davalı anneye verilecektir. Bu miktar her yıl ÜFE-TÜFE oranında artırılacaktır.
  5. Davacı baba , okul hayatları boyunca müşterek çocukların eğitim giderlerini ( müşterek çocuk ………’nın lise eğitimi boyunca etüt merkezi ücreti ve ulaşım ücretini , üniversite eğitimi boyunca üniversite harcı ve okula ödenecek diğer ücretleri ile yurt ve ulaşım ücretini ; müşterek çocuk ………..’nın üniversite eğitimi boyunca harcı ve okula ödenecek diğer ücretleri ile yurt ve ulaşım ücretini ) karşılayacak , davalı anne ise müşterek çocukların diğer eğitim giderlerini ( kitap , defter ve okul araç gereçleri ile okul kıyafeti/forma ücretleri) karşılayacaktır.
  6. Tarafların birbirlerinden tedbir , yoksulluk nafakası , maddi ve manevi tazminat , ziynet alacağı ve yargılama gideri talepleri bulunmamaktadır.
  7. Davacı ………….. adına kayıtlı ………. marka araç ve …… Plakalı …… Marka /model motosiklet davacıda kalacaktır. Davalının bu araç ve motosikletten mal rejimine ilişkin bir alacak talebi yoktur. Davalı ……………. adına kayıtlı ………….. marka …. Plakalı araç davalıda kalacaktır. Davacının bu araçtan mal rejimine ilişkin bir alacak talebi yoktur.
  8. Tarafların ikamet adresleri ve aile konutu olan adreslerindeki taşınmaz, konut kredisi ile davacı ……………. adına alındığından konut kredisi bittiğinde taşınmazın %50’si davacı tarafından davalıya devredilecektir. Devir işlemi gerçekleştikten sonra taraflar taşınmazdaki hisselerini 3.kişiye devretmeyecekler sadece birbirlerine devir yapacaklardır. Taşınmaz satılana kadar bu taşınmazda davalı ikamet edecek ve taşınmaz içerisindeki eşyalar davalıda kalacaktır. Davacı bu eşyalardan herhangi bir alacak talebi yoktur.
  9. Davalı, davacıdan maddi manevi tazminat, nafaka, yargılama gideri istemediği gibi mal rejiminden kaynaklanan tüm haklarından da feragat edecektir.

9 maddeden ibaret olan iş bu protokol taraflarca hazırlanarak imza altına alınmıştır. …/…/……

 

DAVACI                                                                    DAVALI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.